Din pause kan være spild af tid

Af Nikolaj Stengade Schultz

Måske skulle man lige tjekke, om der er kommet en besked på Facebook, inden du sådan rigtig går i gang med matematik til i morgen?
Pausen fra ligningerne kan dog være spild af tid.

Forskning viser, at hvis du overbeviser dig selv om, at du faktisk kan undvære en del af de små pauser, så kan du blive bedre til at koncentrere dig og udnytte tiden bedre.

Forskerne fra Psychological Science Stanford mener, at en persons indstilling og overbevisning om viljestyrke afgør, hvor længe man er i stand til at udføre en mentalt udfordrende opgave.

»Hvis man opfatter sin viljestyrke som noget, man fra naturens side kun har i begrænset omfang, er der meget større sandsynlighed for, at man bliver udmattet af at udføre en begrænset opgave,« siger undersøgelsens hovedforfatter, Veronika Job, i en pressemeddelelse.

Forskerne har lavet et forsøg bestående af fire eksperimenter, der skulle undersøge og påvirke en gruppe studerendes overbevisning om viljestyrke.
Efter at have udført en mentalt udfordrende opgave, blev en gruppe fortalt, at viljestyrke var en begrænset ressource. En anden gruppe fik at vide, at deres viljestyrke ikke kunne slippe op.
Den første gruppe tyede i testen til overspringshandlinger 35 procent mere end gruppen med selvtilliden i orden.

Når du er ved at give op og tænker ’nu kan jeg ikke mere’, så skulle du måske derfor lige give den en skalle mere og ikke mindst overbevise dig selv om, at du faktisk godt kan fortsætte uden at holde pause først.

Læs den uddybende version af artiklen på Videnskab.dk.

Læs også: Blir man 1 dårligr skribent af at brue facebook og sms?

 
Foto: Colourbox